Yrityskulttuuri

on sekin väljästi määritelty ryhmä, johon sisältyy myös yritysimagoon (myös esitystekniikkaan) ja brändiin liittyviä näkökulmia.

Fog, K. & Budtz, C. & Munch, P. & Blanchette, S. (2010, 2nd ed.) STORYTELLING: Branding in Practice (Springer, Berlin/Heidelberg)

Klaus Fog ja hänen kumppaninsa ovat tanskalaisen SIGMA –mainos- ja kulttuuritoimiston osakkaita. Sigma on perustettu vuonna 1996, ja yritys määrittelee osaamisensa kulttuuriseksi liiketoiminnan edistämiseksi ja brändäykseksi. Kirja on alun perin ilmestynyt pienempänä laitoksena 2000-luvun puolivälissä, mutta tähän toiseen painokseen sitä on merkittävästi laajennettu käytännön case –esimerkeillä, jotka antavatkin sille aivan uutta syvyyttä.

Kategoriat

 • Coaching

  sisältää niin käsikirjatyyppisiä kuin muitakin aiheeseen liittyviä kirjoja. Pääpaino on johdon coachingissa.

 • Johtamisen psykologia

  pyrkii lähestymään aihetta erityisesti yksilöllisen kasvun ja psykodynamiikan näkökulmista.

 • Faabelit

  Businessfaabelit on uusi genre, joka on tullut viime vuosina tavattoman suosituksi helppolukuisuutensa vuoksi. Ne ovat pieniä kirjoja, jotka kuljettavat lukijaansa läpi jotakin liikkeenjohdon ongelmaa tarinan muodossa.

 • Strategia

  on tässä varsin laajasti ymmärretty ryhmä, joka sisältää myös managementia ja vaikkapa kannattavuutta käsitteleviä teoksia.

 • Markkinointi ja asiakkaat

  on monessa kohtaa strategiakirjoja lähestyvä ryhmä, jossa kuitenkin korostuu tuota ryhmää enemmän psykologinen ulottuvuus.

 • Ura, työ ja yrittäjyys

  sisältää nimensä mukaisesti monenlaisia näkökulmia, myös johtajuuteen uran näkökulmasta.

 • Yrityskulttuuri

  on sekin väljästi määritelty ryhmä, johon sisältyy myös yritysimagoon (myös esitystekniikkaan) ja brändiin liittyviä näkökulmia.