Johdonmukaista

Koostuu lähinnä johtamista, liiketoimintaa ja asiakaspalvelua koskevista havainnoistani. Kirjoitelmat ovat lyhyehköjä, eräänlaista omaa pohdiskeluani tämän maailman ilmiöistä. Niitä ei ole tässä vaiheessa luokiteltu hakusanojen perusteella: toivon, että otsikko herättää kulloinkin riittävän kiinnostuksen lukijassa.

Vuosia sitten törmäsin kysymykseen: Kenen kanssa autokauppias kilpailee? Ja vastaus ei ollut, että hän kilpailee muiden autokauppiaiden kanssa. Useimmiten autokauppias kilpailee kaikkien niiden tahojen kanssa, jotka pyrkivät saamaan ison hankinnan kotitaloudelta. Auto on yksi tällainen iso hankinta, mutta niin on vaikkapa keittiöremonttikin.

Olen tehnyt pitkin kevättä runsaasti uracoachingia ja havainnut kerta toisensa jälkeen, että ihmisillä on vahva taipumus määrittää itseään ammattinimikkeensä kautta. Eli yksinkertaisesti: jos olen koulutukseltani insinööri, haen insinöörin töitä. Eikä tässä tietenkään ole mitään vikaa – silloin, kun insinöörin töitä sattuu olemaan tarjolla. Mutta entä jos ei ole? Entä jos muutamasta harvasta paikasta käydään likipitäen veristä kilpailua?

Onko organisaatioosi pesiytynyt käytäntöjä, joilla itse asiassa sabotoit liiketoimintasi? Tarkoitan tällä kaikkea sitä, joka vaikeuttaa sinulta ostamista…